Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14318 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na lžíci oleje asi 15 minut, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem. |
2 | Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje. |
3 | Omyté maso osušíme, nakrájíme na 8 tenkých plátků a zprudka je opékáme po každé straně 1 minutu na 2 lžících oleje. Snížíme teplotu a dopékáme ještě 2 minuty. Na maso položíme vločky másla a pečeme 1 minutu. Potom roštěnky osolíme a opepříme. |
4 | Maso upravíme na nahřáté talíře s rajčaty a dušenou cibulí. |
5 | Můžeme podávat s trojúhelníčky upečeného lístkového těsta. |