Treska v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v listovém těstě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Filé z aljašské tresky |
10 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Listové těsto |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 161,3mg |
Draslík | 103,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, nadrobno nakrájené žampiony smícháme s nasekaným koprem a citronovou kůrou. Osolíme a opepříme. |
2 | Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
3 | Plátky listového těsta rozválíme, napříč na ně položíme vždy jednu porci filé, potřeme lžící připravené houbové směsi a přikryjeme dalším plátkem těsta. Okraje těsta stiskneme. |
4 | Těsto nožem seřízneme do tvaru ryby a na povrchu těsta lžící vyrýpneme šupiny. Ze zbytku těsta vytvarujeme tlamičku a oči. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v silně vyhřáte troubě asi 20 minut. |