Letní směs s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní směs s cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14341 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory rané |
5 ks | Cibulka jarní |
300 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Hrášek |
1 ks | Květák |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 171,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Letní směs s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Důkladně omyté nrambory a oloupanou mrkev nakrájíme na plátky. Očištěnou cibulku a fazolky pokrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. |
2 | V hrnci uvedeme do varu zeleninový vývar, vložíme do něj brambory, mrkev, fazolky a cibulky, vaříme na mírném ohni asi 15 minut. |
3 | Omytý květák rozebereme na růžičky a spolu s hráškem vložíme do hrnce. Vaříme s ostatní zeleninou ještě 5 minut, osolíme a opepříme. |
4 | Nakonec zeleninový kotlík posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.