Polentová sluníčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polentová sluníčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14343 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Dýňová semínka |
250 g | Kukuřičná krupice T 600 |
1 polévková lžíce | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 9,1mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Mandle, Ořechy Kešu, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polentová sluníčka postup přípravy receptu:
1 | Vývar necháme vzkypět, vsypeme krupici a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Hrnec odstavíme z ohně a polentu necháme bobtnat. |
2 | Plech opláchneme vodou, pomažeme uvařenou kaší a necháme vychladnout. Z kaše vypichujeme kolečka o průměru 10 cm a pokládáme je na vymazaný plech. Z dýňových semínek, sezamu, mandlí a ořechů vytvoříme sluníčkům obličeje. Poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.