Jednoduchý recept

Želé z bílého vína na kiwi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14344

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
7 ks Kiwi
1 ks Máta
500 ml Víno bílé
100 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
16% Sacharidy 58 g
1% Tuky 1 g
6% Sodík 128 mg
7% Bílkoviny 4 g

Želé z bílého vína na kiwi postup přípravy receptu:

1

Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty.

2

Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny.

3

Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary.

4

Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept