Želé z bílého vína na kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé z bílého vína na kiwi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14344 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
7 ks | Kiwi |
1 ks | Máta |
500 ml | Víno bílé |
100 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 541,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máta, Víno bílé, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želé z bílého vína na kiwi postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme 3 kiwi, rozmixujeme a protřeme sítem. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s vínem a cukrem. Zvolna ohříváme a na mírném ohni vaříme asi 2 minuty. |
2 | Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v trošce vína s kiwi. Nakonec vmícháme do zbylého ovocného pyré, vložíme do chladničky na 3 hodiny. |
3 | Želé vyklopíme na pracovní desku a vykrajujeme formičkami různé tvary. |
4 | Zbylé kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, navrch upravíme želé a dezert ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.