Jednoduchý recept

Červené zelí s kuřetem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1435

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 084kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 14 g
9% Sodík 180 mg
35% Bílkoviny 19 g

Červené zelí s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme svrchní listy a košťál. Omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky.

2

Ve větší pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme vinný ocet a zelí. Vše necháme vařit asi 1minutu.

3

Zcedíme, přidáme k zelí med, červený vinný ocet a citronovu šťávu. Vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí a odstavíme.

4

Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kuřecí maso a cca 20minut restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.

5

Zelí rozdělíme na talíře, restované kuře nakrájíme na plátky a naskládáme vedle zelí. Dozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Poznámka

Místo červeného zelí můžeme použít bílé nebo špenát Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept