Fazolky se šalvějovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky se šalvějovými noky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14379 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bramborové noky |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 574,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Pepř bílý, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky se šalvějovými noky postup přípravy receptu:
1 | Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek. |
3 | Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme. |
4 | Pokrm podáváme v pánvi. |
Poznámka
Servírujeme teplé.