Recept

Fazolky se šalvějovými noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14379

Ingredience

500 g Bramborové noky
1 ks Cibule
500 g Fazolové lusky zelené
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
10% Sacharidy 35 g
12% Tuky 9 g
28% Sodík 570 mg
11% Bílkoviny 6 g

Fazolky se šalvějovými noky postup přípravy receptu:

1

Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.

3

Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

4

Pokrm podáváme v pánvi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept