Vepřové řízky s medovou omáčkou a mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s medovou omáčkou a mangem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14392 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Sůl |
650 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 676,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Mango, Med včelí, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové řízky s medovou omáčkou a mangem postup přípravy receptu:
1 | Rýži krátce osmahneme na lžíci másla, přilijeme 400 ml osolené vody a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. |
2 | Limetky omyjeme a osušíme, jednu oloupeme, kůru nakrájíme na nudličky, šťávu vymačkáme. Druhou limetku pokrájíme na dílky. |
3 | Oloupané mango vypeckujeme a rozkrájíme na kostičky. Opékáme na lžíci másla asi 2 minuty, vyjmeme a udržujeme teplé. |
4 | Omyté maso krájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 5 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě. |
5 | Výpek zředíme octem a necháme přejít varem. Vmícháme med, limetkovou kůru, nastrouhaný zázvor, povaříme 2 minuty. Přilijeme limetkovou šťávu, prohřejeme, vložíme řízky a krátce povaříme. |
6 | Řízky s omáčkou, mangem a rýží upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme dílky limetky. |
Poznámka
Servírujeme studené.