Recept

Losos s chřestem a mandlovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14397

Ingredience

1000 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
1 ks Limetka
800 g Losos - filety
30 g Mandle plátky
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 280kJ
4% Sacharidy 14 g
46% Tuky 35 g
18% Sodík 353 mg
84% Bílkoviny 47 g

Losos s chřestem a mandlovým máslem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, odkrojíme konce a vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 12 minut. Chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.

2

Porce lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji opékáme lososa asi 4 minuty po každé straně.

3

Rozpustíme máslo, přidáme mandle, lehce je opražíme. Nakonec přidáme kůru a šťávu z omyté limetky, osolíme, opepříme.

4

Okapaný chřest upravíme na talíře spolu s lososem a pokapeme mandlovým máslem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept