Jednoduchý recept

Fazolová polévka se skopovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 144

Ingredience

67 g Cibule
107 g Fazole bílé
1800 ml Hovězí vývar základní
33 g Mouka pšeničná hladká T 650
13 g Paprika mletá sladká
0,7 g Pepř černý mletý
13 g Polévkové koření
33 g Protlak rajčatový
400 g Skopový bok
67 g Slanina vepřová
13 g Sůl
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 9 g
53% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Fazolová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby.

2

Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.

3

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.

4

Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí.

5

Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne.

6

Do provařené polévky přidáme uvařené fazole.

7

Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept