Fazolová polévka se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se skopovým masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 144 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Česnek |
67 g | Cibule |
107 g | Fazole bílé |
1800 ml | Hovězí vývar základní |
33 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
13 g | Paprika mletá sladká |
0,7 g | Pepř černý mletý |
13 g | Polévkové koření |
33 g | Protlak rajčatový |
400 g | Skopový bok |
67 g | Slanina vepřová |
13 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,6mg |
Draslík | 478,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 688,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Protlak rajčatový, Skopový bok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby. |
2 | Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. |
3 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme. |
4 | Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí. |
5 | Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne. |
6 | Do provařené polévky přidáme uvařené fazole. |
7 | Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme. |