Ovoce pod čepicí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
  • 2
    Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy.
  • 3
    Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.