Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14402

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
105 g Cukr krupice
300 g Jablka
300 g Jahody zahradní
125 g Mandle mleté
125 g Mouka pšeničná hrubá
125 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 028kJ
19% Sacharidy 69 g
61% Tuky 45 g
5% Sodík 101 mg
24% Bílkoviny 14 g

Ovoce pod čepicí postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.

2

Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy.

3

Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept