Recept

Šunkové závitky s bylinkovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14404

Ingredience

1000 g Brambory
500 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
5 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
150 g Šunka dušená
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
14% Sacharidy 51 g
11% Tuky 8 g
18% Sodík 352 mg
35% Bílkoviny 20 g

Šunkové závitky s bylinkovou kaší postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

2

Jednu cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, podusíme na oleji. Přidáme omytá, pokrájená rajčata a omáčku chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme polovinu rozsekané petrželky.

3

Celer a žampiony očistíme a krájíme na plátky. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme. Vše osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme hořčici, osolíme a opepříme.

4

Plátky šunky potřeme celerovou nádivkou a zavineme. Převážeme nití, opečeme po všech stranách na 2 lžících másla.

5

Uvařené brambory scedíme a rozmixujeme. Zašleháme mléko a zbylé máslo. Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme pažitku a zbylou nasekanou petrželku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept