Šunkové závitky s bylinkovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové závitky s bylinkovou kaší
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14404 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Brambory |
500 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
2 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 23,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šunkové závitky s bylinkovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. |
2 | Jednu cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, podusíme na oleji. Přidáme omytá, pokrájená rajčata a omáčku chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme polovinu rozsekané petrželky. |
3 | Celer a žampiony očistíme a krájíme na plátky. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme. Vše osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. |
4 | Plátky šunky potřeme celerovou nádivkou a zavineme. Převážeme nití, opečeme po všech stranách na 2 lžících másla. |
5 | Uvařené brambory scedíme a rozmixujeme. Zašleháme mléko a zbylé máslo. Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme pažitku a zbylou nasekanou petrželku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.