Jednoduchý recept

Jablkový sníh

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14439

Ingredience

200 g Cukr krupice
4 ks Jablka
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
22% Sacharidy 80 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 69 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablkový sníh postup přípravy receptu:

1

Omytá a neosušená jablka urovnáme do pekáčku, ve středně vyhřáté troubě upečeme do měkka. Horká jablka prolisujeme, dřeň rozšleháme vidličkou do hladka.

2

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vložíme do horké vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Potom do sněhu vmícháme vychladlou jablečnou dřeň.

3

Jablkový sníh rozdělíme do pohárů a ozdobíme kopečkem šlehačky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept