Plněné žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1444 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme, oddělíme nohy od hlav a pokrájíme je na kostičky. |
2 | Osmahneme nakrájenou a oloupanou cibuli na oleji, přidáme k ní žampionové nohy a kmín. |
3 | Krátce osmahneme, přidáme vejce, petrželku a umícháme. |
4 | Poté osolíme, opepříme. |
5 | Směsí plníme žampionové hlavy a posypeme je strouhaným sýrem. |
6 | Poté dáme zapéct. |
Komentáře a hodnocení

