Recept

Uzený pstruh s křenovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14458

Ingredience

600 g Brambory
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Křen
80 g Máslo čerstvé
2 ks Pstruh uzený
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 553kJ
9% Sacharidy 34 g
22% Tuky 17 g
19% Sodík 370 mg
109% Bílkoviny 61 g

Uzený pstruh s křenovým máslem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut, scedíme je, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Máslo utřeme s nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Vytvarujeme do 12 kuliček a uložíme do chladničky.

3

Plátky brambor rozložíme na 4 ohnivzdorné talíře. Z pstruhů stáhneme kůži, ryby nafiletujeme a položíme na brambory. Krátce ohřejeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Nakonec pokrm poklademe kuličkami křenového másla a posypeme omytou řeřichou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept