Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14463

Ingredience

Náplň
2 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
60 g Houby čerstvé
140 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
Šunková gougere
1 kávová lžička Hořčice
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
140 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 663kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 30 g
13% Sodík 270 mg
30% Bílkoviny 17 g

Šunková gougere postup přípravy receptu:

1

Do menšího hrnce dáme vodu a nakrájené máslo, pomalu přivedeme k varu, zvýšíme teplotu a necháme 30 sekund projít varem. Odstavíme a přisypeme mouku se solí. Rychle mícháme, až se směs přestane přichytávat na stěny hrnce. Přendáme na talíř a necháme zchladnout.

2

Náplň připravíme tak, že v malém rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty, směs zežloutne. Pomalu přiléváme vývar, směs bude hladká. Okořeníme nasekanými bylinkami, pepřem a solí. Přidáme na plátky nakrájené houby a šunku, odstavíme.

3

Těsto dochutíme solí a hořčicí, vrátíme do hrnce. Postupně zašleháváme vejce - můžeme použít mixér. Těsto musí být hladké a držet tvar. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr.

4

Těsto rozložíme do velké zapékací mísy nebo do šesti malých zapékacích misek. Vtlačujeme kolem okraje, ve středu nám tak vznikne prohlubeň. Naplníme směsí, posypeme směsí sýra a strouhanky. Pečeme, dokud těsto nenaběhne a nezhnědne.

5

Ined podáváme jako předkrm nebo jako hlavní chod se salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Šunku můžeme nahradit kuřecím masem, zvěřinou nebo plody moře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept