Hovězí vývar s koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s koriandrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14466 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
250 g | Hovězí kližka |
2 ks | Jalovec |
1 ks | Koriandr čerstvý |
4 ks | Nové koření celé |
3 ks | Paprika červená |
10 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Nové koření celé, Paprika červená, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Jalovec, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí vývar s koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, 2 očištěné papriky nakrájíme na kostičky a společně umeleme. Vložíme do hrnce s vývarem, přidáme koření, lístky koriandru, oloupaný česnek a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. Uvedeme do varu a necháme jen vzkypět. Odstavíme z ohně, necháme asi hodinu stát. |
2 | Potom polévku osolíme, opepříme, procedíme přes utěrku a dáme na 5 hodin do chladu. |
3 | Zbylou očištěnou papriku krátce povaříme, zchladíme a oloupeme. Z lusku vypícháme malá kolečka a rozdělíme je s lístky koriandru na vychlazené talíře. Zalijeme lehce želírujícím vývarem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.