Recept

Zapečená zelenina se sledi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14480

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Kedlubna
250 g Květák
250 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
8 ks Sleď čerstvý
100 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 670kJ
5% Sacharidy 17 g
253% Tuky 190 g
28% Sodík 563 mg
71% Bílkoviny 40 g

Zapečená zelenina se sledi postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky, omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.

2

Sledě osušíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme rybí maso a odstavíme z ohně.

3

Zeleninu rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Rozložíme na ni cibuli i ryby, povrch posypeme nasekanou petrželkou. Postupně rozklepáváme vejce a necháme je sklouznout do středu misek. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

4

Pokrm podáváme posypaný drceným pepřem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept