Okurky s houbovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky s houbovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14482 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1000 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zakysaná smetana |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky s houbovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme a nakrájíme na 8 špalíčků. Vždy na jedné straně špalíček vydlabeme, okurky povaříme 10 minut ve vývaru. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na kostky. Oloupanou, posekanou cibuli osmahneme na másle. Vydlabanou dužinu okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu rozsekaných bylinek a uvedeme do varu. Potom směs nalijeme do zapékací mísy. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a krájíme na kostky. Smícháme je se žampiony a cibulí, nádivku osolíme, opepříme. |
4 | Připravené špalíčky naplníme nádivkou, urovnáme do zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.