Pečivo z křehkého těsta s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečivo z křehkého těsta s mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14489 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček |
120 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Růžová voda |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 79,1mg |
Draslík | 101,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Růžová voda, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečivo z křehkého těsta s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, nasekané mandle opražíme nasucho na pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Máslo s 200 g moučkového cukru ušleháme do pěny. Přidáme vejce, mouku, brandy (nebo Metaxu), hřebíček a mandle. Vše zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky. |
3 | Plech vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvarujeme rohlíčky nebo placičky, urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené, ještě teplé pečivo potřeme růžovou vodou a silně pocukrujeme. |
4 | Podáváme k čaji nebo ke kávě. |
Poznámka
Servírujeme studené.