Kuřecí řízky v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v kapustě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
500 g | Kapusta hlávková |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar slepičí |
2 kávová lžička | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 128,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 176,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Med včelí, Olej slunečnicový, Pažitka, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, omytá rajčata krájíme na kostky a očištěné žampiony rozpůlíme. Vše osmahneme na oleji, třetinu vyjmeme a na jemno nasekáme. Vmícháme smetanu, nakrájenou pažitku, sůl a pepř. |
2 | Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký list položíme omytý kuřecí řízek, osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní, listy svineme a spíchneme párátky. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu se zbylými, pokrájenými kapustovými listy. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. |
3 | Zeleninu ochutíme medem, osolíme, opepříme a upravíme na talíře spolu se závitky. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.