Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14504

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hrozinky
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
0,2 dl Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
17% Sacharidy 60 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 98 mg
16% Bílkoviny 9 g

Koblihy rychlé postup přípravy receptu:

1

Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.

2

Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.

3

Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept