Recept

Králičí ragú s bylinkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14510

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Feferony
1200 g Králičí maso
6 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar slepičí
4 stroužek Česnek
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
4% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
36% Sodík 713 mg
111% Bílkoviny 62 g

Králičí ragú s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.

2

Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.

3

Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept