Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14516

Ingredience

1 ks Bageta
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
675 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Hořčice
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
280 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
1 kávová lžička Sůl
280 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
9% Sacharidy 32 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 471 mg
54% Bílkoviny 31 g

Carbonnade po vlámsku postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na 5 cm kousky a z obou stran rychle orestujeme. Opečené maso vyjmeme, snížíme teplotu, přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezbarví do hněda. Přidáme mouku, utřený česnek, horkou vodu a černé pivo.

2

Vložíme svazeček bylinek, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, muškátový oříšek a ocet. Přivedeme k varu. Směs přendáme do zapékací nádoby, přidáme maso, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 2 až 2 a půl hodiny.

3

Patnáct minut před podáváním odebereme z povrchu pokrmu tuk a uschováme ho. Kousky bagety potřeme hořčicí, na každý dáme kousek tuku z pokrmu.

4

Bagety umístíme na vršek masové směsi a lehce zatlačíme. 15 - 20 minut pečeme odkryté, až se bagety opečou do křupava. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pivo přiléváme zvolna, aby nevypěnilo. Pokud chceme, můžeme přidat mrkev a houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept