Zdravý recept

Domácí marinované sledě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14529

Ingredience

500 g Brambory vařené
5 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Sleď čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 065kJ
8% Sacharidy 28 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 307 mg
26% Bílkoviny 15 g

Domácí marinované sledě postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu nalijeme ocet, citronovou šťávu, 125 ml vody, přidáme hořčičná semínka a vše uvedeme do varu. Přidáme očištěné, na špalíčky nakrájené cibulky a vaříme asi 5 minut těsně pod bodem varu. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.

2

Uvařené brambory rozpůlíme a spolu s řezy ze sleďů je navrstvíme do mísy. Opepříme a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec pokrm posypeme nasekaným koprem. Mísu zakryjeme fólií a sledě necháme alespoň 2 dny rozležet.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept