Buchty domácí plněné

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
  • 2
    Do zbylé prosáté mouky přidáme vejce, sůl, kůru z omytého citronu, polovinu dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylé vlažné mléko a kvásek. Vše dobře propracujeme.
  • 3
    Těsto necháme vykynout, potom je rozválíme na slabší plát a nakrájíme na čtverce asi 4x4cm. Do středu naneseme jednotlivé druhy náplní a zabalíme buchty. Skládáme je do pekáče vymazaného máslem a promašťujeme.
  • 4
    Buchty necháme v pekáči kynout, pak je na povrchu potřeme máslem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme dočervena.
  • 5
    Částečně prochladlé buchty vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
  • 6
    Ještě teplé je podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 11. 2015
Buchty domácí plněné
Dobrota...
Anonymní uživatel
út 24. 11. 2015
Buchty domácí plněné
Vynikající recept na ještě lepší buchty. Hodí se spíše na sváteční odpoledne nebo pro přátele a rodinu ke kávě, ale stojí za to.