Recept

Vepřové rolády s polentou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14544

Ingredience

Rulády
2 ks Celer - nať
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
120 g Rajčata
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové maso libové
6 polévková lžíce Víno Marsala
140 ml Víno bílé
6 polévková lžíce Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
500 g Šunka dušená
4 ks Žampiony čerstvé
Vepřové rolády s polentou
225 g Mouka kukuřičná
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
9% Sacharidy 34 g
40% Tuky 30 g
42% Sodík 833 mg
70% Bílkoviny 39 g

Vepřové rolády s polentou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar na polentu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku. Přidáme sůl a pepř, za stálého míchání vaříme na mírném ohni 55 minut.

2

Vepřové řízky nebo steaky zploštíme, na každý dáme plátek šunky a nasekané žampióny. Posypeme strouhaným Parmezánem a šalvějí. Strany řízků přehneme směrem do středu, přitiskneme a srolujeme do rolády. Každý svitek upevníme párátkem a obalíme v mouce. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji smažíme nejprve spojem dolů, poté opečeme celé a udržujeme teplé.

3

Na výpek v pánvi dáme na jemno nasekanou cibuli a celer, smažíme do zhnědnutí. Přidáme utřený česnek a všechny zbylé suroviny kromě vína Marsala. Šťávu z rajčat si schováme na později. Omáčku přivedeme k varu a rajčata rozmícháme na kousky. Rolády vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na středním plameni 20 minut. Pokud máme nedostatek tekutiny, přilijeme šťávu z rajčat.

4

Když je maso hotové, přendáme ho na talíř a uchováme teplé. Do omáčky přilijeme víno Marsala, přivedeme k varu a vaříme 5 - 10 minut. Omáčku můžeme zjemnit v mixéru.

5

Polentu nandáme na talíř, z rolád vyndáme párátka a položíme na polentu. Omáčkou polijeme maso a talíř ozdobíme čerstvou šalvějí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Polentu je třeba často míchat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept