Krůta na víně Marsala - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta na víně Marsala
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
600 g | Krůtí prsa |
2 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
140 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 703,2mg |
Vláknina | 579,3mg |
Vitamín A | 270,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Krůtí prsa, Majoránka, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta na víně Marsala postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme. |
2 | Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary. |
3 | Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev. |
4 | Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s bramborami. Servírujeme teplé.