Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14549

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
600 g Krůtí prsa
2 kávová lžička Majoránka
120 g Mozzarella
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
140 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno Marsala
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 312kJ
1% Sacharidy 3 g
46% Tuky 35 g
106% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Krůta na víně Marsala postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme.

2

Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary.

3

Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev.

4

Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s bramborami. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept