Recept

Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14553
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
1 ks Citrony
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Mouka kukuřičná
3 polévková lžíce Olej olivový
600 g Parmice
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Strouhanka
2 kávová lžička Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek
450 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 003kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 166 mg
61% Bílkoviny 34 g

Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub postup přípravy receptu:

1

V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme.

2

Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou.

3

Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept