Jednoduchý recept

Karamelizované pomeranče

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14555

Ingredience

300 g Cukr krupice
4 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Sherry brandy
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
28% Sacharidy 99 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
3% Bílkoviny 2 g

Karamelizované pomeranče postup přípravy receptu:

1

Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ostatní pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Proužky kůry necháme okapat a usušit.

2

V hlubší pánvi smícháme cukr a 340 ml vody. Na středním plameni vaříme, až se cukr rozpustí. Usušené proužky přidáme na pánev.

3

Sirup vaříme odkrytý asi 10 minut, až budou proužky lesklé, vyndáme na naolejovaný talíř. Pánev vrátíme na oheň a vaříme do zlatohnědé barvy. Odstavíme, přilijeme zbytek vody, vrátíme na oheň a vaříme, až se cukr rozpustí. Odstavíme a přimícháme brandy.

4

Plátky pomeranče rozmístíme na mísu a polijeme vychladlým sirupem. Pomerančové proužky položíme navrch a necháme několik hodin nebo přes noc v lednici.

Poznámka

Servírujeme studené. Z pomerančů je nutné odstranit bílou dužinu, jinak pokrm zhořkne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept