Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14556

Ingredience

Náplň
144 g Cukr krupice
1 hrst Mandle
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
116 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1,5 kg Třešně
1 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana
Závin třešňový
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 647kJ
26% Sacharidy 92 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 288 mg
23% Bílkoviny 13 g

Závin třešňový postup přípravy receptu:

1

Ve vlahé vodě rozehřejeme sádlo, přilijeme do důlku v mouce, přidáme rozkvedlaná vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto. Přiklopíme je nahřátým kastrolem a necháme půl hodiny odležet. Z těsta poté vyválíme dva bochánky, které nehněteme v mouce. Bochánky položíme ma moukou poprášené ubrousky a válečkem z části rozválíme. Plát těsta následně vytáhneme přes hřbet ruky do velice tenka, řádně vytáhneme i okraje. Vytažený plát pokropíme máslem, posypeme ze 2/3 posypeme na másle osmaženou strouhankou. Cukr rozmícháme v kysané smetaně, přidáme vejce, sůl, skořici a touto směsí pokapeme strouhanku. Poté hustě poklademe vypeckovanými třešněmi (dle potřeby pocukrujeme) a nasekanými mandlemi. Závin sbalíme od naplněného konce. Zbylé těsto tvoří povrch závinu, vydatně ho pokropíme máslem. Přeneseme na plech a stejným způsobem připravíme i druhý závin. Ppečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut.

2

Podáváme teplý a pocukrovaný.

Poznámka

Servírujeme teplýé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept