Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14558

Ingredience

0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
570 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
1 špetka Muškátový oříšek
150 g Piškoty cukrářské
140 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
14% Sacharidy 52 g
30% Tuky 22 g
10% Sodík 192 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zuppa inglese postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s troškou mléka. Ušleháme vejce, cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v hluboké pánvi s moučnou směsí, na mírném ohni mícháme, až směs zhoustne a začne se vařit.

2

Vaříme asi minutu, než začne směs obalovat zadní stranu lžíce. Pánev zakryjeme povoskovaným papírem, necháme trochu vychladnout.

3

Osm stejně velkých jahod i se stopkou dáme stranou, ostatním stopky odstraníme. Na dno skleněné mísy rozložíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme trochou Amaretta. Jahody překrojíme, v jedné vrstvě je položíme na piškoty. Na ně nalijeme vrstvu směsi a vše opakujeme. Navrch dáme poslední vrstvu směsi, necháme zcela vychladnout.

4

Smetanu ušleháme a v tenké vrstvě jí naneseme na horní vrstvu ztuhlé směsi. Zbylou šlehačku nastříkáme kolem okraje mísy a ozdobíme jahodami. Podáváme studené.

Poznámka

Můžeme použít i jiné ovoce nebo strouhanou čokoládu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept