Taramasalata

15 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jikry vyndáme z blány, bílý chléb bez kůrky ponoříme do misky s vodou. Vymačkáme z něj většinu vody a přidáme ho k jikrám. Vlijeme citrónovou šťávu, cibuli a v mixéru vyšleháme hladký krém.
  • 2
    Po částech přiléváme olej, hladkou taramasalatu přendáme do misky a zchladíme. Posypeme nasekanou petrželí a ozdobíme olivami. Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.