Dolmades

70 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé vinné listy ponoříme na minutu do vroucí vody. Vyndáme, osušíme. Nakládané listy omyjeme a namočíme do misky s teplou vodou cca na 5 minut, vodu oklepeme.
  • 2
    Vařenou rýži smícháme se všemi surovinami, kromě oleje a citrónové šťávy. Dochutíme.
  • 3
    Listy roztáhneme žilnatou stranou nahoru, odřízneme stonky, na každý list dáme lžíci náplně. Strany listů složíme tak, aby částečně překryly náplň a celý list stočíme jako roládu.
  • 4
    Zabalené listy položíme na vetší pánev spojem dolů, přelijeme olejem a citrónovou šťávou. Do poloviny zalijeme teplou vodou, položíme na ně talíř (aby držely tvar), pánev zakryjeme a zvolna vaříme asi 40 minut.
  • 5
    Hotové listy přendáme na talíř, ozdobíme klínky citrónu, olivami a bílým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 11. 8. 2016
Dolmades
Výborná chuťovka na letní podvečer. Chvíli jsem sice zápasila s plněním listů, ale pak jsem to zvládla dobře. Zařazuji do naší rodinné kuchařky 🙂