Venkovský řecký salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovský řecký salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14567 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
90 g | Olivy černé |
0,5 ks | Paprika červená |
6 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 937,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 264,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika sterilovaná, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovský řecký salát postup přípravy receptu:
1 | V mixéru dobře rozmixujeme olej, česnek, citrónovou šťávu, sůl a pepř. |
2 | Hlávkový salát nakrájíme na jemno, dáme do mísy a naskládáme na něj zeleninu a kostičky sýra. |
3 | Zalijeme zálivkou a posypeme oregánem. |
Poznámka
Servírujeme studené.