Recept

Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14571
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
570 ml Hovězí vývar základní
1 kg Jehněčí kýta
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
225 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 441kJ
9% Sacharidy 31 g
41% Tuky 31 g
39% Sodík 773 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jehněčí maso s těstovinami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu nebo plecko nařízneme po celém povrchu asi po pěti centimetrech. Do každého řezu zasuneme klínek česneku. Maso dáme do zapékací formy a celé ho potřeme olejem.

2

Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 220°C, během pečení maso potíráme výpekem.

3

Hotové maso obrátíme, přilijeme vývar nebo vodu, přidáme uvařené těstoviny a koření.

4

Rajčata smícháme s oregánem, solí a pepřem, směs nalijeme na maso. Zamícháme a pečeme ještě 20 - 30 minut, často promícháváme.

5

Hotový pokrm posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme rovnou z pečící nádoby nebo servírujeme na talíři.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rajčata můžeme použít sterilovaná (cca 400 g), nebo je zcela vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept