Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilovaná ryba 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14573

Ingredience

2 ks Cejn velký
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 g Vinné listy

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 377kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 7 g
24% Sodík 488 mg
3% Bílkoviny 2 g

Grilovaná ryba postup přípravy receptu:

1

Cejny (nebo jiné celé ryby) vykucháme, dobře opláchneme, osušíme, dutiny vysypeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, dovnitř vložíme snítky bylinek.

2

Po straně ryb uděláme 3 šikmé zářezy. Položíme na grilovací mřížku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Grilujeme z obou stran, až je ryba křupavá. Z každé strany asi 8 - 10 minut, záleží na velikosti ryb.

3

Vinné listy ve slaném nálevu nejprve omyjeme, čerstvé přelijeme vroucí vodou a necháme stát asi 10 minut. Osušíme, necháme vychladnout.

4

Servírovací mísu nebo talíř vyložíme listy, ryby na ně položíme a ozdobíme klínky citrónu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Ryby můžeme připravit i na venkovním grilu. Místo cejna lze použít okouny, makrely, sledě nebo sardinky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept