Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Baklava 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14578

Ingredience

Těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
450 g Listové těsto
120 g Máslo čerstvé
120 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Baklava
1 polévková lžíce Citronová šťáva
340 ml Cukr krupice
6 polévková lžíce Med včelí
340 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
23% Sacharidy 81 g
51% Tuky 38 g
0% Sodík 3 mg
10% Bílkoviny 6 g

Baklava postup přípravy receptu:

1

Sirup připravíme tak, že v rendlíku smícháme všechny suroviny a na mírném plameni je vaříme, až se cukr rozpustí. Zesílíme plamen a necháme cukr vařit asi 2 minuty, až je hustý. Necháme vychladnout, vložíme do lednice.

2

Obdelníkovou formu 30 x 20 cm vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na 3 díly, z každé vyválíme plát, jeden položíme na dno formy.

3

Smícháme nasekané oříšky, cukr a skořici, polovinu směsi natřeme na plát na dně formy. Pokryjeme dalším plátem těsta, něj dáme zbytek oříšků, navrch dáme poslední plát a potřeme ho máslem.

4

Nožem nařízneme na povrchu vzorek kosočtverců. Těsto pokropíme vodou, pečeme asi 30 minut, poté teplotu zvýšíme na 220°C. Pečeme ještě 10 - 15 minut, až je moučník hotový.

5

Baklavu vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladnout, studený nakrájíme na kosočtverce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Baklava
Vypadá složitě, ale tento recept na Baklavu je hotový rychleji než se zdá:-) Trochu bych šetřila s vodou na sirup, sirupu je až, až.blinkBaklava je opravdu moc sladký dezert, opravdu stačí jeden kousek a člověk si nemusí dávat oběd:D

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept