Dort oříškový

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oříšky krátce opražíme, slupky odrhneme v utěrce, nastrouháme a smícháme s moukou.
  • 2
    Z bílků našleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme oříšky s moukou.
  • 3
    Z pečicího papíru vystřihneme 4 kruhy, rozložíme na plechy a kruhy silně vymastíme. Směs naneseme na papíry 7,5 mm vysoko a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení pláty položíme na vál papírem nahoru. Jakmile mírně vychladnou, papír navlhčíme a po chvilce sloupneme.
  • 4
    Studené pláty naplníme kávovým máslovým krémem, povrch také potřeme a posypeme nasekanými oříšky.
  • 5
    Příprava krému: cukr svaříme "na řetěz" (hustě svařený cukr vyfoukneme malým drátěným očkem, až se utvoří řetěz bublin), nalijeme do žloutků, utřeme, přidáme do pěny utřené a kávovým extraktem ochucené máslo. Řádně našleháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.