Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14581

Ingredience

Na krém
120 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Kávový extrakt - tekutý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Dort oříškový
300 g Cukr moučkový
60 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
9 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 599kJ
18% Sacharidy 63 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 84 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dort oříškový postup přípravy receptu:

1

Oříšky krátce opražíme, slupky odrhneme v utěrce, nastrouháme a smícháme s moukou.

2

Z bílků našleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme oříšky s moukou.

3

Z pečicího papíru vystřihneme 4 kruhy, rozložíme na plechy a kruhy silně vymastíme. Směs naneseme na papíry 7,5 mm vysoko a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení pláty položíme na vál papírem nahoru. Jakmile mírně vychladnou, papír navlhčíme a po chvilce sloupneme.

4

Studené pláty naplníme kávovým máslovým krémem, povrch také potřeme a posypeme nasekanými oříšky.

5

Příprava krému: cukr svaříme "na řetěz" (hustě svařený cukr vyfoukneme malým drátěným očkem, až se utvoří řetěz bublin), nalijeme do žloutků, utřeme, přidáme do pěny utřené a kávovým extraktem ochucené máslo. Řádně našleháme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept