Hovězí vývar s játrovou rýží nebo noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s játrovou rýží nebo noky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 146 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Česnek |
40 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
250 g | Játra hovězí |
400 g | Kosti hovězí řídké |
0,2 g | Majoránka |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 g | Nové koření celé |
0,1 g | Pepř černý celý |
0,2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Polévkové koření |
50 g | Strouhanka |
25 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
120 g | Zelenina kořenová |
120 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 269,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Játra hovězí, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí vývar s játrovou rýží nebo noky postup přípravy receptu:
1 | Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Maso nakrájíme na drobné kostičky. |
3 | Játrovou rýži a noky připravíme stejně jako u receptury hovězí polévka s játrovou rýží. |
Poznámka
Játra hovězí: na játrovou rýži Mouka pšeničná hladká T 650: na játrovou rýži Vejce slepičí: (1ks) na játrovou rýži Žemle tuková: na játrovou rýži Pepř mletý: na játrovou rýži Majoránka: na játrovou rýži Česnek: na játrovou rýži