Vepřové maso s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14603 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
180 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
1500 g | Vepřové maso libové |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 252,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Libové vepřové maso nakrájíme na 1,2 cm silné plátky. Sůl, pepř a mouku smícháme a ve směsi obalíme maso. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Dáme jej na talíř. Do výpeku přidáme cibuli, nakrájenou na tenké plátky, a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, dokud nezměkne. Nesmí zhnědnout! Přidáme nakrájená rajčata, víno, vývar a přivedeme k varu. |
3 | Maso vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme šťávou z rajčat. |
4 | Mezitím uvařené vajíčko na tvrdo překrojíme napůl a vydlabeme žloutek. Bílek nakrájíme na nudličky. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky nastrouhanou šunku, na plátky nasekané olivy a petrželku. |
5 | Plátky masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Žloutky propasírujeme a ozdobíme jimi povrch pokrmu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s rýží nebo brambory a zeleninou.