Recept

Vepřové maso s rajčatovou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14603

Ingredience

1 ks Cibule
180 ml Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
60 g Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1500 g Vepřové maso libové
200 ml Voda pitná
6 polévková lžíce Víno bílé
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 913kJ
2% Sacharidy 8 g
67% Tuky 50 g
16% Sodík 317 mg
87% Bílkoviny 49 g

Vepřové maso s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Libové vepřové maso nakrájíme na 1,2 cm silné plátky. Sůl, pepř a mouku smícháme a ve směsi obalíme maso.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Dáme jej na talíř. Do výpeku přidáme cibuli, nakrájenou na tenké plátky, a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, dokud nezměkne. Nesmí zhnědnout! Přidáme nakrájená rajčata, víno, vývar a přivedeme k varu.

3

Maso vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme šťávou z rajčat.

4

Mezitím uvařené vajíčko na tvrdo překrojíme napůl a vydlabeme žloutek. Bílek nakrájíme na nudličky. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky nastrouhanou šunku, na plátky nasekané olivy a petrželku.

5

Plátky masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Žloutky propasírujeme a ozdobíme jimi povrch pokrmu. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží nebo brambory a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept