Recept

Vepřové maso na sherry s fíky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14615

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Fíky čerstvé
280 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
140 ml Sherry brandy
1 špetka Skořice mletá
2 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
900 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 749kJ
11% Sacharidy 40 g
78% Tuky 58 g
27% Sodík 534 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřové maso na sherry s fíky postup přípravy receptu:

1

Pomeranč dobře umyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Vepřové příčně nařežeme na plátky o síle 1,2 cm. Máslo rozpálíme ve větší pánvi a maso v něm z obou stran opečeme.

2

Slijeme většinu tuku a přilijeme sherry, přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián, přivedeme k varu, stáhneme teplotu, zakryjeme a pomalu vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne.

3

Hotové maso vyjmeme z pánve a šťávu trochu vyvaříme, přidáme pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu smícháme se škrobem. Zalijeme trochou horké šťávy a vrátíme zpět do pánve, za stálého šlehání přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Vmícháme skořici, sůl a pepř, maso vrátíme do pánve a necháme prohřát.

4

Velké fíky rozkrájíme podélně, malé na čtvrtiny, maso upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Ozdobíme fíky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept