Recept

Jehněčí na pepři s ovocem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14616

Ingredience

280 ml Hovězí vývar základní
1 kg Jehněčí maso
225 g Kandované ovoce
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
140 ml Sherry brandy
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 971kJ
16% Sacharidy 59 g
65% Tuky 48 g
15% Sodík 306 mg
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí na pepři s ovocem postup přípravy receptu:

1

Směs sušeného ovoce dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, stáhneme a necháme 2 hodiny máčet.

2

Jehněčí maso posypeme pepřem a do masa zatlačíme. Máslo rozpálíme na pánvi, vložíme maso a opečeme na středním plameni z obou stran. Hotové dáme na talíř. Do výpeku přisypeme mouku a na mírném plameni necháme zezlátnout, postupně vmícháme vývar a nakonec sherry, přivedeme k varu.

3

Ovoce scedíme, přidáme do pánve, kam jsme vrátili i maso, zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud maso i ovoce nezměknou. Hotové maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na příčné plátky o síle asi půl centimetru. Dáme na talíř a ozdobíme ovocem.

4

Do omáčky zamícháme smetanu a přivedeme k varu. Necháme zhoustnout, hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři a ihned podáváme.

Poznámka

Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept