Lahůdkové palačinky s džemem
20 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
 - 130gramůCukr krupice
 - 200gramůVejce slepičí
 - 2gramySůl
 - 600mililitrůMléko polotučné
 - 300gramůMouka polohrubá
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 400gramůDžem jahodový
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 2Žloutky rozšleháme, osolíme, zředíme mlékem a za stálého promíchávání přisypáváme polohrubou mouku, až vznikne hladké těstíčko.
 - 3Z bílků za postupného přidávání krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej vmícháme do těstíčka.
 - 4V máslem vytřené pánvi upečeme z těstíčka silnější palačinky.
 - 5Upečené horké palačinky potřeme džemem, přeložíme je nebo zavineme a posypeme je moučkovým cukrem.
 - 6Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.