Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14627

Ingredience

1 ks Cibule
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 330kJ
12% Sacharidy 42 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 277 mg
22% Bílkoviny 12 g

Bavorské knedlíky postup přípravy receptu:

1

Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.

2

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.

3

Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.

4

Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.

5

Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme hladkou petržel, je aromatičtější než petržel kadeřavá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept