Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14628

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
180 g Cukr moučkový
180 g Fazole bílé
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
4 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 špetka Vanilka mletá
3 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 914kJ
10% Sacharidy 37 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 55 mg
15% Bílkoviny 8 g

Dort fazolový postup přípravy receptu:

1

Předem namočené fazole v čerstvé vodě uvaříme a prolisujeme.

2

Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, přidáme vanilku, citrónovou kůru a vmícháme prolisované fazole.

3

Do nastrouhané žemle vmícháme kypřicí prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme se žloutkovou pěnou smíchanou s fazolemi. Na závěr obracením těsta vmícháme žemli s práškem.

4

Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30–40 minut.

5

Dort necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem dle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept