Recept

Dort oříškový z bílků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14634

Ingredience

Na krém
50 g Cukr moučkový
1 špetka Cukr vanilka
250 g Máslo čerstvé
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Čokoláda mléčná
Dort oříškový z bílků
200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
200 g Ořechy lískové
4 kávová lžička Tuk rostlinný
7 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 074kJ
14% Sacharidy 49 g
76% Tuky 57 g
4% Sodík 89 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dort oříškový z bílků postup přípravy receptu:

1

Oříšky na sucho opražíme, v utěrce odrhneme slupky a nastrouháme nebo nameleme.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme nastrouhané oříšky.

3

Z pečicího papíru vystřihneme 4 stejně velké kruhy, pomastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto na ně rozetřeme a upečeme. Pláty z papíru sejmeme ještě za tepla.

4

Během pečení připravíme krém. Čokoládu rozehřejeme a spolu se smetanou a žloutky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Následně ve studené lázni do vychlazení. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, po částech zašleháme vychladlý krém. Krémem spojíme pláty a povrch také potřeme. Dort podáváme řádně vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept