Fíky plněné čokoládou s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíky plněné čokoládou s mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14639 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Skořice celá |
280 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Fíky plněné čokoládou s mandlemi | |
30 g | Čokoláda hořká |
4 ks | Fíky čerstvé |
90 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 262,7mg |
Draslík | 497,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice celá, Vaječný žloutek slepičí, Čokoláda hořká, Fíky čerstvé, Mandle, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fíky plněné čokoládou s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou. |
2 | Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu. |
3 | Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků. |
4 | Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne. |
5 | Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle. |
Poznámka
Krém vaříme velmi zvolna, aby se nesrazil; když se to stane, rozmixujeme ho.