Jednoduchý recept

Králík s rajčaty a fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14665

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibule
2 ks Fenykl sladký - hlíza
1200 g Králičí maso
8 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 199kJ
9% Sacharidy 32 g
30% Tuky 22 g
19% Sodík 389 mg
83% Bílkoviny 47 g

Králík s rajčaty a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Porce králíka omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř.

2

V kastrolu rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a maso na něm opečeme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Očištěný fenykl nakrájíme na dílky a spolu s tymiánem, olivami a vínem přidáme k masu. Osolíme, opepříme a dusíme asi 40 minut.

3

Po 30 minutách dušení přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata.

4

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a restujeme na 4 lžících oleje asi 20 minut dozlatova. Přidáme lístky rozmarýnu, osolíme a brambory upravíme na talíře s králíkem a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept